Zum Inhalt springen

Bejelentő rendszer a Barduschnál

Közös munka az átláthatóságért és a felelősségvállalásért

Egyéb nyelvek / Other languages:

Deutsch  English  Français  Italiano   Polski  Español   

Van tudomása vagy akár csak gyanúja a törvénysértésekről vagy kötelességszegésekről?

A bejelentő rendszer lehetővé teszi a munkavállalók, üzleti partnerek és más érdekelt felek számára, hogy jelentse az általánosan elismert és a Bardusch-specifikus szabványok, valamint a nemzeti és nemzetközi jogszabályok esetleges megsértését (whistleblowing). Ez magában foglalja a megfelelés súlyos megsértését és az olyan bűncselekményeket, mint a korrupció és csalás, lopás és sikkasztás, kényszerítés és megfélemlítés, valamint egyéb szabályszegések, mint a diszkrimináció és a hatalommal való visszaélés. Az emberi jogok és a környezetvédelem megsértését és az ezzel kapcsolatos kockázatokat is lehet jelenteni. A küszöbön álló vagy tervezett jogsértéseket vagy a puszta gyanút is jelenteni lehet és kell. Még ha ezek utólag megalapozatlannak is bizonyulnak, a bejelentőket nem büntetik.

A Bardusch Beteiligungen GmbH & Co KG és a Bardusch GmbH & Co KG és leányvállalatai számára a WhistleFox webes űrlapján keresztül küldhetők be információk:

A bejelentők személyesen, telefonon, levélben vagy e-mailben is elküldhetik bejelentésüket a következő címre:

Dr. André-M. Szesny ügyvéd, LL.M.

Heuking Kühn Lün Lüer Wojtek Partnerschaftsgesellschaft von Rechtsanwälten mbB

Georg-Glock-Strasse 4

40474 Düsseldorf

Tel. 0211/60055-217

E-mail [email protected]

 

Nevezze meg az érintett vállalatot, írja le az eset tényét a lehető legpontosabban, beleértve az érintett személyeket, az incidens időpontját és helyét, és adja meg a tanúk nevét. Ha lehetséges, küldjön olyan dokumentumokat is, például képeket, e-maileket stb., amelyek alátámasztják a gyanút.

 

A bejelentő rendszer célja

  • Korai felismerés és megelőzés: A bejelentő rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a lehetséges problémákat és kockázatokat korai szakaszban azonosítsuk, és megfelelő intézkedéseket hozzunk a jogsértések megelőzésére. Ez hozzájárul ellátási láncaink biztonságához és átláthatóságához.
  • A bejelentők védelme: Nagyra értékeljük a bűncselekményeket bejelentő emberek bátorságát és feddhetetlenségét. Rendszerünk biztosítja, hogy a bejelentők névtelenek maradjanak, és védve legyenek az esetleges megtorlásokkal szemben.
  • Felelősség és átláthatóság: Az információkra való reagálással és a fejlesztésekkel bizonyítjuk felelősségünket az emberek és a környezet iránt. Az intézkedéseinkkel kapcsolatos átlátható kommunikáció erősíti az érdekeltek bizalmát.

 

Az Ön észrevételei fontosak számunkra

Minden alkalmazottat, üzleti partnert, a jogsértések által érintetteket és érdekcsoportokat arra bátorítunk, hogy vegyék igénybe a bejelentő rendszerünket. Az Ön információi segítenek nekünk abban, hogy ellátási láncainkat fenntartható módon szervezzük és felelősséget vállaljunk. Közösen pozitívan járulhatunk hozzá és segíthetünk alakítani iparágunk jövőjét.

Köszönjük a bizalmat és a támogatást!

 

Tájékoztatás a bejelentők védelméről szóló uniós irányelvről és az ellátási lánc átvilágításáról szóló törvényről

A fent említett kapcsolattartási csatornák az uniós bejelentővédelmi irányelv értelmében bejelentő központként is szolgálnak. Ezek az érintett Bardusch-vállalatok alkalmazottai számára is nyitva állnak.

Az LkSG 8. § (2) bekezdése szerinti eljárási szabályokat itt  találja.